Kaunis vaaramaisema ja Pielinen, monimuotoinen luonto, geologia sekä värikäs ja elävä kulttuuri- ja asutushistoria ovat puitteet, joissa asiantuntijoiden laatimaa ympäristökasvatuksellista ohjelmaa toteutetaan ympäri vuoden.

Kolin maisemissa

Kolin kansallispuiston opastuskeskus, Luontokeskus Ukko, on leirikouluvierailun asiantunteva aloituspiste Kolilla. Luontokeskuksen pysyvä näyttely ja Mediastudio kertovat kattavasti Kolin alueesta. Kansallispuiston teemoitetut luontopolut antavat omatoimisia oppitunteja alueen luonnosta ja kulttuurista. Luontopoluista on hyvät opasvihkoset ja tehtäväkirjat.

Luontokeskus Ukon Mediastudiossa ryhmät voivat tutustua erilaisiin opetuksellisiin cd-rom-ohjelmiin. Ohjelmat kertovat kansallispuistoista, kasveista ja eläimistä sekä kulttuurista. Keskuksen 200 hengen auditoriossa esitetään upeita kuvaohjelmia. 
 

Merkittyjä polkureittejä alueella on noin 70 kilometriä. Polut vievät kaskikoivikoihin, aarnimetsiin, lehtoihin, kesällä kukkaloistossa kylpeville ahoille, rantojen levähdyspaikoille sekä parhaille näköalapaikoille, joista voi ihailla kansallismaisemaa. Opasteilla varustetut opetukselliset luontopolut ovat hyviä retkikohteita. Luontopoluista on käytettävissä reitin teemaan liittyvää opetusaineistoa, joka voidaan vapaasti kopioida käyttöön näiltä Ystävien kotisivuilta. Polkujen varrelta löytyy myös nuotiopaikkoja ja perinteiset käymälät. Polut ovat talvella hienoja lumikenkäretkireittejä.
 

 

 

Kolin alueen ammattitaitoiset yrittäjät hoitavat tarpeen mukaan leirin huollon. Luontoretket, safarit, ratsastus, kirkkoveneet, kalastusretket, polkupyörät ja kanootit tuovat elämyksiä ohjelmaan. 
 

Talvileirikoulu vaihtoehtona! Kolin erinomaiset talviurheilumahdollisuudet ja luonnonrauha tarjoavat vaihtoehdon kevät- tai syysleirille. Laskettelu ja lumilautailu Etelä-Suomen pisimmillä rinteillä, huippujen valtaus hiihtämällä tai  lumikenkäretki tykkylumen peittämässä satumetsässä jäävät kaikki leiriväen mieleen.  

  Kiinnostaako leirikoulu Kolilla. Ota yhteys Luontokeskus Ukkoon (ukko(at)metsa.fi).